Slang los van standkachel

Alle technische vragen, ook van het interieur.
Gebruikersavatar
CamperVanManWoman
Berichten: 10
Lid geworden op: zo 24 apr 2016, 09:33

Slang los van standkachel

Bericht door CamperVanManWoman » wo 28 feb 2018, 21:50

Hoi allemaal
Tijdens onze vakantie naar Portugal, het vroor 's nachts ruim 8 graden, kregen we het op dag drie ineens niet meer warm in de auto. We voelden bij het keukentje een koude luchtstroom. Het was laat en donker en heel koud. We hadden geen idee waar we het moesten zoeken. Uit de blaasopening vlak achter de bestuurdersstoel kwam warme lucht, maar uit de opening bij de koelkast kwam ijskoude lucht. Ra, ra. Met wat extra kleren aan zijn we het bed ingegaan.
Toen we 's morgens op onderzoek uitgingen zagen we tot onze verbazing dat de slang waar de warme lucht door geblazen wordt als de kachel aan staat op de grond onder de auto lag. Hmmm, we hadden de hele nacht de warme lucht grotendeels naar buiten geblazen en de koude lucht (-8,5 graad!) was zo door het gat dat was ontstaan naar binnen geblazen.
Tja, niet gek dat je het dan niet warm krijgt. Na 15 jaar was de slangenklem doorgeroest. Wees gewaarschuwd.

En Wietze, die ons voor ons vertrek mee had geholpen een probleem met de binnen verlichting op te lossen, had ineens een kabel zonder connector in de hand. Het was de kabel die naar de kachel ging, achter het rooster van de luchtinlaat naar de kachel. Door corrosie was de connector van de kabel losgeraakt. Wietze heeft het hersteld, maar ik moet er niet aan denken dat dit in de vakantie was gebeurd tijdens het rijden. En zeker niet met die vorst. Ook dit is de moeite waard om even een keer naar te (laten) kijken.

Groetjes
Alie

Plaats reactie